Cucina (not-so) Povera

Το πρώτο μου, ουσιαστικά, post αφορά ένα από τα πλέον αγαπημένα μου εστιατόρια : το Cucina Povera.

Καθώς δεν είμαι Οδηγός Πόλης, δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στα βιογραφικά των ιδιοκτητών Γιάννη Καυμενάκη και Μάνου Ζουρνατζή. Θα πω πως απλούστατα ο μεν συνεχίζει, όπως και στο 48, να προτείνει και να επιλέγει για το φαγητό μας ταιριαστά, συνήθως, κρασιά με στυλ χαλαρό χωρίς πόζα και το “στημένο” ύφος άλλων σομελιέ. Ο δε μάγειρας Μάνος μας ταίζει με νόστιμα, στην πλειοψηφία τους πιάτα ελληνικής, ενίοτε ελαφρώς ρουστίκ και πάντα με νότες δημιουργικότητας, πιάτα.

Το Cucina δεν είναι τέλειο, ούτε κάποιο super restaurant. Το αγαπώ γιατί δεν με έχει ποτέ απογοητεύσει γευστικά, παρά τα κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα σε ορισμένα πιάτα, το σέρβις είναι ανθρώπινο και αποτελεσματικό, και συνήθως συνεπές στος χρόνους που οφείλει να κρατά μεταξύ πιάτων, η μουσική απλώς συνοδευτική πράγμα σημαντικό για εμένα και, τέλος, σημαντικό όχι μόνο την συγκεκριμένη εποχή, οι τιμές του (δεδομένων, πια, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων) λογικές.

Δύσκολα θα πάει κάποιος και αφού καθίσει σε ένα από τα στενά τραπέζια του πεζόδρομου, φάει και πιεί αυτά που θα του φέρουν (διόλου απίθανο να έρθει και κάποιο κερασμένο πιάτο) και πιεί το δροσερό κρασί, που θα του σερβίρουν σε λογικες μεζούρες και όχι σαν σε νεροπότηρο, θα φύγει σκεπτόμενος πως σπατάλησε τη βραδιά του.

   

Κλείνω με τον τελευταίο λόγο που πηγαίνω στο Cucina. Την κολασμένη τάρτα tatin αχλαδιών με παγωτό. Λόγος, από μόνος του, για επίσκεψη. Πείνασα τώρα.

Διεύθυνση: Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους (πεζόδρομος), Παγκράτι
Τηλέφωνο: 210 7566008
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: